Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÅLLA HUVET KALLT

Vår tid är full av mystifikationer,
påståenden som undflyr analys,
alternativa fakta, lögn och nys,
trumpismens smutsiga konspirationer.

Man hyllar Mousslini i Italien.
I Putins Ryssland spökar Stalins hämnd.
Nog minns man, ingen glömd och ingen nämnd,
men Hitlers stövelknektar trampar mark igen.

Nu gäller det att hålla huvet kallt
och inte tro på allt man hör och läser.
Missnöjena är legio och jäser,

men man må ta dem med en nypa salt.
En människa är mild, en annan fräser
och bara "Gud" har kunskap över allt.

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-25 17:13



Bookmark and Share


  rostspik
Väl funnet! Tydligt budskap i den bundna formen.
2022-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP