Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Alla politiska partier vill bara gå sin egen väg,


Det förväntade valresultatet - 2022


Hade Du kunnat ana VALRESULTATET 2022? De flesta av oss kunde det säkert. Man brukar säga att det blev "jämt skägg" - med det menas ett mycket jämt VALRESULTAT. Det finns två politiska block i svensk politik. Båda blocken består av 2-3 politiska partier. Det innebär mycket jämkande och alla måste uppvisa en synnerligen god anpassningsförmåga, utöver det vanliga.

Varje parti har sin egen Agenda. Men vill man sitta i en regering så gäller det att överge allt politiskt "valfläsk" och börja lyssna på sina samarbetspartners. Och hur lätt (svårt) är väl det. Näst intill omöjligt. För då sviker man sina väljare!!

Sen är det ju också så - som alla också redan vet - det finns partier inom båda blocken som näst intill HATAR varandra. Liberalerna önskar hett och gärna att SD inte "lägger sig i" maktfördelningen inom deras vinnande block. Samma sak säger SD om Liberalerna - de gillar inte dem och deras politik. Det är bäddat för många talmansrundor med andra ord. Så hälften av alla Sveriges kakor lär bli uppätna innan de kommit överens!

Och skulle Jimmie Åkesson och Johan Pehrson inte dra jämt så är "bollen" Magdalenas. Nu händer något lika dramatiskt inom deras block. Vänsterpartiet och Centerpartiet kräver båda ministerplatser tillsammans med Socialdemokraterna och Magdalena. Men det är ingen väl förborgad hemlighet att Nooshi och Annie tycker illa om varandras åsikter och politik. De talmansrundor som då startar ger ett likadant slutresultat som för högerblocket. Och - vips - så försvann resten av Sveriges kakor.

Vi måste nu inse att Sveriges riksdag består av idel KAKMONSTER som bara vill samarbeta om alla andra lyssnar på dem, inte annars. Hur ska nu detta sluta? Det finns ju inga kakor kvar!! JÄMMER OCH ELÄNDE...

 

PS.
Så detta är "det förväntade valresultatet - 2022" - alla svenska kakor har blivit uppätna och ingen regering har kunnat bildas. Det har blivit - som någon skrev - "de sitter vid samma bord och ljuger för varandra"!
Övriga genrer (Satir) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2022-09-21 09:13Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP