Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat


Möten att vårda

I det här sammanhanget en mindre ort i länet men med minnen även från Lappland. Mer och mindre trevliga finns med på minnen i som till exempel danser för där rörde jag mig oftast i musik svängen där jag kände mig hemma på blandat eftersom att det är och var ett av högsta intressen. Allt tyvärr var ju så syndigt då men det tar jag igen nu som, i av som går ett tack och lov för det.
— Det var sommaren i 1970 -1975. Ute i svängarna till bra orkestrar. Den här kvällen var speciell med dig som en fin bekantskap och ännu mera fint i dansens virvlar.
Du var social och en trevlig där då i lappmarken med ett hus på landet och en duktig snickare som även bra till att ordna för dig var du också.

Skogen och redskap som i mina intressen. Är man född som en bondjänta stadsbo eller en bondson eller vad annat, så har man vanligen i livet nytta på erfarenheter och redskap av att bruka. Ett liv utan redskap och praktisk kunskap i de spåren ja det går, men vore ett ganska tomt liv (personligen). Ett liv med redskap dessutom som sång dans musik och med mera så finns alltid värden som är rikt att bevara och fortsätta befinnas i.

***Hur har du det nu för tiden ja snacket gick i som högsta av på värde och den kvällen då vi dansade dansade och dansade tänk så vi trivdes. Mötet och fast att vi inte var så kunniga i stegen så dansade vi ändå. Yrade på…

***Möten och värden från då som nu hur än vilka landskap med människor ja överhuvudtaget möten i stort är värda att vårdas. Möten i att sprida spontana skurar av glädje kärlek som vänskap som alltid, håller och följer en rik välsignelse på. Vänlighet måste lägga till.
Möten är som sagt rikt. Och så skönt som där min svarta vinbärbuske blev avplockad av mig som så väl till pass även för en god och fin granne.
Härligt är med rika möten och dela med sig.

Copyright Glitträ




Bunden vers (Tanka) av Glitträ VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-21 09:30



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ja, dessa underbara möten, och all tacksamhet människor har att känna för varandra. Det är värt guld. Fint skrivet.
2022-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP