Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem stjäl, ljuger och exploderar andras egendom och är …

…oväntat populär i Ryssland?













Karlsson på taket!




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-22 00:24



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
30% av amerikaner vet inte att solen är en stjärna.

Kanske Putin bygger en mur (runt sig själv) och konkurrerar med den kinesiska.
2022-09-27

  Larz Gustafsson VIP
Astrids tråkigaste figur.
Jag föredrar Gunnel Lindes böcker om Skorstensgränd.
2022-09-22

  Gunwale VIP
Karlsson lekte ned Lillebrors ångmaskin tills den exploderade. Jag hade för mig att verbet ”explodera” kan användas transitivt (dvs med objekt: ”explodera något”), googlade (efts min SAOL inte ger upplysning) och såg att ett förslag till synonym var ”spränga i luften” … och om den källan har rätt så borde man kunna skriva som jag gjorde …
2022-09-22

  Larz Gustafsson VIP
Det heter "exploaterar".

Ja, så har det blivit sedan kapitalismen återupprättats efter att Sovjetunionen lades ned. Detta gjordes trots att en klar majoritet av sovjetmedborgarna vill behålla den!
2022-09-22

    Lena Söderkvist VIP
Humor, a-a (citat)
2022-09-22

  lodjuret/seglare VIP
En amerikan på tillfälligt besök i Sverige var säker på att författaren till Pippi Långstrump var född och boende i staterna. Så absolut märkliget. En del amerikaner får för sig så mycket om andra amerikaner, som att Hawaii är en del av Afrika...
eller hur det nu var, för en del år sedan. Är det alldeles säkert att en bondfilm fick bära namnet 'From Ryssja with love', det skulle aldrig gå hem idag, det är då säkert...
så dyrt som det är med torsken och dess rom idag, det stör sig nog konsumenter på just nu....
2022-09-22

  Annie b'larsson VIP
Är det inte så att ryssarna (den vanliga rysska befolkningen) tycker om Astrid Lindgren och hennes böcker.

Det har jag hört.
2022-09-22

  lodjuret/seglare VIP
Vem är upprörd i sin sadel för att någon saknar sin häst? Det sägs att det är lättare att säga 'sablar' om en sabel finns 'med i bilden'?
2022-09-22

  TrollTörnTrappan VIP
Ja jäklar, det upplystes jag om för några år sen, men hade hunnit glömma...
Vem säger "exploderar andras egendom" istället för "exploaterar..."??
2022-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP