Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORD

En förlupen mening
utan minsta relevans
kan sägas utan tanke på
var den landar någonstans.

Ett minne från det förflutna
kan få en annan dimension
hos den som ej var med,
– och skapa onödig friktion.

Att säga nått som sårar
i djupaste affekt
kan söndra och förgöra
en relation som var ”perfekt”.

Det som är sagt är sagt,
inget ctrl-zäta-tryck att göra.
Allt som var fint och sant
har misstrons fula face lyckats förstöra.

Men om alla ord har sagts i hast
och utan ont uppsåt,
kan ordens makt då även leda
till lärdom och förlåt?




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-22 06:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är fin på rim. Otuvgen och aktuell!
2023-01-19

  Solstrale VIP
Detta är en mycket klokt poetiskt försök!
2023-01-09
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP