Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEKSTROLL

Där inne bor en själ
som spretar åt alla håll.
Stillsam och klok för det mesta,
men stundtals ett hetsigt troll.

Han pratar mycket om frihet,
om hur människan bör leva sitt liv.
Han tittar djupt ner i flaskan
och finner sin kraft och sitt driv.

Han säger så märkliga saker
som gränsar till galenhet.
Men i hans guldbruna ögon
ryms all världens hemlighet.

Han får mig att le och att skratta
och känna gemenskap så stor.
Han får mig att ängslas och våndas
för promillens sylvassa klor.

Jag vet att det innebär smärta,
jag vet att jag inte får ro.
Jag vet han är flyktig som vinden
men i mitt hjärta har han byggt bo.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-22 08:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Är det mig du åsyftar, så är jag absolutist.
2022-09-22

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Så fin. Beskrivning av en människa, av en oslipad diamant.
2022-09-22
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP