Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


”Villkor” - ställer krav på författaren medan ”Möjligheter” öppnar dörrar till framgång… För en enkel författare som jag kan det innebära en gratis tallrik soppa på Haninge Kulturhus.


Skrivandets villkor och möjligheter


Vad tycker Du om rubriken "Skrivandets villkor och möjligheter"? Vad säger det Dej? Bara spännande saker? Eller verkliga villkor? Det finns flera orsaker till att jag valde denna rubrik!

Det skrivna ordet har ALLTID haft stor inverkan och påverkan på alla slags människor! Tänk på Koranen och Bibeln två böcker hela världen känner till och har läst. Människor är beredda att offra sina liv på grund av ordens makt och påverkan på läsaren. Otroligt! Då förstår Du säkert varför många, många ÄLSKAR att skriva för att med hjälp av sin text åstadkomma förändringar, sprida information hjälpa/stjälpa andra människor beroende på den inneboende människokärleken eller egoismen.

Jag vågar säga att skrivandets möjligheter triggar många att vilja skriva eftersom många författare, typ Lee Child eller Camilla Läckberg gör stora förtjänster med sitt skrivande! Att skaffa sig en dator, eller "bara" penna och papper" och sen vinna Nobelpriset, det måste väl locka. Det finns så klart andra priser med mindre konkurrens, typ Augustpriset. Men det är fortfarande liten investering (papper och penna) jämfört med de tusenlappar som väntar på Dig. Eller det välavlönade jobbet som talskrivare åt känd politiker. Möjligheter. Massor av möjligheter.

Men ställ nu "VILLKOREN" mot ""MÖJLIGHETERNA". Då måste man tänka till en stund. För konkurrensen är mördande. Och bokförlagen satsar bara på "säkra kort"! 
En vis författare uttryckte sig så här ’Villkoren är egala, möjligheterna oändliga!”.

 

(Fortsättning Följer!!)

 
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-22 08:59Bookmark and Share


  Sören Turesson VIP
I visa hänseenden lever vi i det en del ekonomer kallar för the affluent society
eller överflödssamhället. Och detta gäller verkligen för ordets tjänare. I detta fall gäller Bibelns dystra ord Många äro kallade men få utvalda.och går det riktigt bra väntar en intervju med Martin Wicklin
2022-09-22

  Lena Staaf VIP
Vi har större möjligheter än någonsin att bli lästa med tanke på internet och sociala medier. Däremot är det bara ett fåtal som numera kan få en inkomst av sitt skrivande. Fackföreningstidningarna publicerade tidigare noveller, det har de slutat med. Man kunde få 2000 kr för en publicerad novell på 90-talet. Numera får man vara väldigt tacksam om man får en novell eller dikt publicerad över huvudtaget. Många som ger ut böcker vi s k egenutgivning får betala allt själva med osäkra möjlighetet att få något tillbaka. Men det är ändå en möjlighet för den som vill bli läst eller i varje fall hålla en egen bok i handen.
2022-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP