Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svärtans osynliga plötslighet


En kub fylld med ljus
svävar
i jordskuggans mörker,
impregnerat
med insekter och sovande småfåglar,
genomströvat
av gårdskatten;
tystnaden uthälld
ur intets ymnighetshorn,
letande sig in
genom existensens vittförgrenade sprickbildningar,
vari anledningar
och kvardröjande besked
samsas
i kalla flöden,
tills handen, på armlängds avstånd,
avväpnar läslampan
och anförtror världen
åt svärtans osynliga plötslighet,
läskpapperstätt
kring hudkostymens kutana kringgärde




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-22 09:33



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
"Avväpnar läslampan" - applåd för många snygga formuleringar du! Respekt.
2022-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP