Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Givakt soldater!

 

 

reservare i Ryssland flyr

de i hjärtat avskyr

krigets hemska trauma

vill hellre vara hemma

 

männen vill ha fred

lämna dem ifred

i krig ingen vinner

soldater försvinner

 

despoten söker diktera

med ord briljera

men folket honom ser

någon som aldrig ger

 

han offrar sina män

en efter en efter en

själv han säkert sitter

i bunker sur och bitter

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-09-22 10:19



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Minns en film från 70-talet, "Galningar på krigsstigen", en komedi med b.l.a Tony Curtis och Ernest Borgnine, dagens dito är dock fanimig ingen komedi, bara en tragedi.
2022-09-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en liten man med storhetsvansinne som vill frånta ett annat land dess rättigheter att fatta egna beslut.
2022-09-23

  Kungskobran VIP
Det måste få ett slut
släng honom ut
2022-09-22

    Lena Staaf VIP
En sorgesång över det hemska kriget.
2022-09-22

  Sparvögat VIP
En mörker vilar över världen~som en man lägger sin skugga över…
Och folket flyr för sina liv!
2022-09-22

  Sparvögat VIP
En mörker vilar över världen~som en man lägger sin skugga över…
Och folket flyr för sina liv!
2022-09-22

    Music mind VIP
Världen ter sig mer skrämmande för var dag som går.
2022-09-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
En hemsk sanning.
2022-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP