Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskyn gentemot svaghet och det avvikande

 

Människornas smått desperata försök att hålla ett gott och glatt sken utåt mot omgivningen och myndigheterna. Man får inte visa att man är ledsen, nedstämd, arg, missnöjd eller sjuk, för då kan man hamna på det hemska och verkligt fasansfulla Mentalsjukhuset och utsättas för både lobotomi och elchocker samt annan helt obeskrivlig plåga som människoingenjörerna har uppfunnit. Så håll för Guds skull masken om du har en taskig dag. Sätt på dig ett lyckligt leende och var som alla andra glada och anständiga medborgare som stiger upp tidigt på morgonen och gör rätt för sig i en alldeles förträfflig känsla av sann svensk normalitet och samhällsduglighet. Och du: ta och ryck upp dig och se inte så där missnöjd ut, annars så ska vi bussa socialtjänsten på dig så att du och din familj hamnar på Mentalsjukhuset!




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-22 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP