Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.09.23 fredag


Höstens intåg över vattnet

 

Det är stilla klarblå solig höstdag.
Kylan har vaknat invid strandens alla stenar
och ut över vattnet.

Jag står och tänker där
vid den insektsfria skvalpande stranden.
Att här har jag stått med minnet
av våra kära förfäder och det oåterkalleligt
fördärvade landet vi ärvde i Jesu namn

Snart kommer isgatorna igen och snöfallet.
Och alla drömmar om att segra
och att få frid från hjärtats oro.

Jag saknar ännu kärleken och livet
till min trakt som jag flyttat in i.
Och de vilda tankar som hela tiden
ser obanad terräng täckas av gula och röda löv.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-23 04:41



Bookmark and Share


  Niliboy
Tänker på landet å det oförstörda som hejdukarna vill skövla. Som Gallok tex.
2022-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP