Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag drömde och fick därigenom en idé till en knepig historia. Tiden kan vara omkring 1962 eller så. Mest för att göra det mera troligt att något i den här stilen skulle kunna hända. Inga datorer eller mobiler att ha till hjälp.


Drömmen 2022 09 23







Jag drömde att du varit på begravning. Att du varit det
med några du kände och de var kända för att utsätta sina
bekanta för en del spratt. På exempelvis engelska kallade
för 'practical jokes'. Du vet kanske vad det syftar på och
skulle kanske översätta det med 'skoj i praktiken'.

Du hade alltså varit på begravning och glömt din plånbok
med legitimationen i dina andra kläder, de du ämnade
byta med hemma. Du skulle alltså inte nöjaktigt kunna
identifiera dig om någon bad dig om detta.

Exempelvis en konstapel som arbetat som polis i någon
månad eller så. Du går över ett övergångsställe i staden
Stockholm och råka 'knuffa till', en man som är polis,
en man som gått av sitt pass och som är civilklädd.

Personen ifråga vill samtidigt 'visa vad han går för',
om tillfälle så ges. (Jag hann inte drömma mera än jag
skriver här, så vad som skulle kunna hända sedan, är ju
en öppen fråga just därför) Själv är du just för tillfället
ledig har några fria dagar, för vila rekreation.

Mannen du stöter till råkar vara polis. Han lägger märke
till att du har en svart och anonym väska i handen.
Dess möjliga innehåll gör honom nyfiken och han ber
om legitimation. Någon sådan kan du inte visa honom.

Han ber dig öppna väskan och visa vad den innehåller.
Det är en polisuniform samt en del andra saker som en
polis skulle kunna tänkas bära på sig. Nu visar det sig att
den skulle kunna vara stulen. Några poliser ligger i koma
på ett av stadens sjukhus.

De har blivit rånade på sina uniformer. Han som talat
med dig, eller i alla fall till dig, får för sig att han nog
'gjort ett kap'. Eftersom du inte kan legitimera dig, så
blir du arresterad. Du blir inskriven som okänd och får
tillbringa resten av dygnet i en arrestlokal.

Rent teoretiskt skulle du kunna ha stulit uniformen och
alltså vara en potentiell risk, för såväl polisen som sam-
hället i stort. Vem du är vet bara dina kollegor och de nog
skulle mycket väl kunna tänkas påstå att de inte vet vem
du är, om någon skulle få för sig att fråga.

(Ungefär så långt själva drömmen alltså, utöver att jag
en smula hemlighåller just varför du befinner dig i en
möjlig knipa. Polismannen ifråga vet alltså inte vem du
är och själv är du tyst samt intresserad av hur händelsen
kommer att utvecklas.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-23 05:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP