Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
SJ har stängt all manuell service, SL kommer att stänga sina ställen…


Nu stängs ALLA servicekontor, nu är det dags att gå!


Vi medborgare i konungariket Sverige är ett hårt prövat folk som då och då säger: "Oj då, så det kan gå"! Detta hände när samtliga service-ställen stängdes på SJ:s järnvägsstationer i Sverige. Vill Du köpa en tågbiljett? "Ladda ner resan i din mobil"! Och har Du ingen mobil får du väl skrika: "Hallå, taxi! Stanna, jag behöver åka med! Varthän? Till Göteborg, så klart"!

Nu är det dags - en gång till - SL ska spara sina slantar. Och då stänger de ALLA sina servicekontor där man förut fick informationen och kunde köpa sina färdbiljetter. "Har du mobil? Då är det bara att ladda ner ditt nya färdbevis! Och har du ingen mobil får du göra som många andra: ropa TAXI, stanna bilen, jag vill åka till Solna och se på fotboll".

Den som saknar mobil eller tekniskt kunnande och dessutom saknar körkort - det blir en dyrköpt upplevelse, men taxi är då enda alternativet. När sen taxichauffören kräver att betalningen för taxiresan ska SWISHAS - då är det "apostlahästarna" som gäller. De finns där hela tiden, beredda att ta ta dig vart du vill. Du kan nu strunta i allt som heter mobiltelefon och teknik!! Ta en långpromenad istället, som jag gör, varje dag, runt, runt kvarteret mitt.

 

PS.

Och svensken - i allmänhet - reagerar inte alls. För han är och har ALLTID varit oerhört konflikträdd . Det vet Magdalena, Uffe, Johan och alla andra politiska pampar och de slipper alla protester - som garanterat lett till inbördeskrig i Frankrike, Spanien och Italien. Där härskar - sedan urminnes tider - en utpräglad "machokultur". Där knyta näven!
Övriga genrer (Satir) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-23 07:45Bookmark and Share


  rostspik VIP
Träffande och aktuell samhällskritik med udden riktad mot den extrema digitaliseringen.
När mobiltelefoneriet blir till ett tvång för att fungera i samhället har det gått rätt långt.
2022-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP