Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Verksamheten på alla privata servicehem/boenden går med STORVINST!


Service i livets slutskede? Nix pix!


Vad Du än gör, kära pensionär, flytta ALDRIG in på ett äldreboende/servicehem i livets slutskede. Där är det inte gudagott att vara. För det är där personalen rationaliseras bort så att VINSTERNA blir så mycket tydligare.

Den äldre glöms bort på sitt rum och det byts blöjor, kanske en gång/dag. Eller så sätter man de gamla i en rullstol någonstans och till kvällen tas de in i duschen och blir duschade med stora brandslangen, i kallvatten, så att de vaknar till, kan matas och äta upp sin soppa (eller den matröra de får).

Min mamma var en av dessa äldre. Hon bröt ihop när hon ständigt glömdes bort, när blöjorna stannade kvar i sängen flera timmar för länge efter att de fyllts på, ett par gånger. 

Men allt detta gynnar ju alla som investerar i vården. Det gynnar politikerna som lyckas spara pengar till sina egna löneförhöjningar. Det är märkligt att riksdagsvalen fortsätter här i Sverige när resultatet - i livets slutskede - är så magert, så uselt och alls inte människovärdigt...
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-23 08:05Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Man får rysningar! Det borde inte vara så här i ett rikt välfärdsland. Vården har sålts ut, välfärdsbolagen skär guld med täljkniv, mindre skattepengar blir kvar för den kommunala vården, rationslisering och besparingar.
2022-09-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
Pricken över i Bengt. Men glöm inte bort att det fortfarande finns personal som gör sitt yttersta, men som pga arbetsbördan inte går in i väggen, utan springer in i densamma.
När de inte orkar jobba längre så anställs det okvalificerade människor utan tillräcklig utbildning och då far våra äldre illa.
Jag vill då definitivt inte hamna där, så tack för varningen.
2022-09-23

  rostspik VIP
Välkommen till nyliberala privatiserings-Sverige.
2022-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP