Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Mathandlarna gnuggar händerna av förtjusning, precis som ALLA andra säljare!


Säg bara: ”UKRAINA!” - sen är det OK att chockhöja priset!


Har Du iakttagit priserna nuförtiden? Att de höjs. Smöret blir dyrare! Osten blir dyrare! Middagsmaten blir också dyrare. Allt medan mathandlarna gnuggar händerna i förtjusning. För när folk undrar varför han höjer priserna på allt i butiken, en tia varje dag, ofta mer. Då svarar mathandlaren bara: "UKRAINA!" Och då vet kunderna (eller gissar) att all denna prishöjning beror på kriget med ryssen. Och spannmålet som försvann. De drar inte den självklara slutsatsen att mathandlaren passar på att tjäna lite extra pengar när det är så lätt att dupera svensken. Man kan se att matthandlare är på gott humör dessa tider. 

Visste Du att mathandlarens favoritprogram på TV är allt som handlar om kriget i Ukraina. För ju längre kriget pågår - desto rikare blir han (och alla andra säljare!). Det magiska ordet som förklarar allting och ursäktar alla prishöjningar heter nu som bekant: "UKRAINA!" 

Vem tror Du skickar alla dessa bidrag till UKRAINA, så att kriget kan pågå åtminstone till 2023 (eller längre). Nå vad tror Du? Bra, rätt gissat. Det är många, många som håller tummarna att ingendera av Ryssland eller Ukraina vinner fajten. Detta garanterar ju STORVINST i plånboken...
Övriga genrer (Satir) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-23 08:58Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP