Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är helt okej

 

Det är sådana där mellandagar nu
Inte de jäktiga med reapriser
Utan de utan helgdagar
De man inte behöver fylla
med något speciellt annat innehåll

Hösten börjar göra sig tillkänna
Vi dimmar belysningen till ett mer behagligt ljus
Det är okej att vara lite trött
Det är okej att gräsmattan
får vara sig själv för en stund

Nu kan solen trappa ner
Molnen släppa sina axlar
Det är okej
Och även om sommar har varit just så
har skulderbladen fått arbeta under huven

Det kommer några regndroppar
Några äpplen på marken 
Jag tar en sista runda runt tomten
Ser till att alla har det bra i sina sängar
innan jag ställer in utemöblerna

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-09-23 14:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin text om hösten med träffande besjälningar. Tycker om hur diktarjaget går en sista runda runt tomten och ser till att alla har det bra i sina sängar. Talande.
2022-10-11

    Ohemulen VIP
Jättebra! Som en enda lång utandning.
2022-09-23

  Skatflickan VIP
Faktiskt, i all sin egentliga enkelhet helt storslaget! 'Det är helt okej' ska jag Plantera och gro. Tack för fröet
2022-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Coolt!
2022-09-23

  ßluie VIP
Bra tid att flytta perenner. Live and let die.
2022-09-23

  Daniel_78 VIP
Larz: Nej nu är det okej att göra som man vill :)
2022-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Måste man fortfarande städa...?
2022-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP