Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En förändring.


Vår kulle togs ned


De tog ner vår gamla backe.
Den kulle som jag tog dig till
varje dag i mina tankar
bakom mina öron
eller uppstoppat i håret.
Tog ner den som en skylt
med den allvarliga texten:
"Gud är kärlek (men Han hatar dig)!"
Det är nästan genomskinligt nu.
Fåglarna flyger
rakt genom rymden
som om det inte fanns
någon atmosfär
på vår planet, vår kulle.
Idag är en dag utanför säsongen.
Precis som när du vägrar
att sova på hela natten
för att du inte klarat av att leva.
Det är som att hösten
också kommit på det humöret
och bröt sig in i månen
som i en dålig säkerhetsbox.
Just såsom vår egen dito,
som jag plockar ned
med min nagelfil.
Behåller födelsedagens kontanter
och några viktiga kort
i utrensningen.
Vid nu ett flertal kontroller
tror jag att jag såg ett skolfoto
längst ner i högen av gamla prylar.
Månen rymmer andra saker,
som tiden mellan oss,
horisonten mellan oss.
Ja, utrymmet på andra sidan
av vår atmosfär
och alla fåglar
som har lärt sig att nå den.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 91 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-23 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen