Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KINESERIPOESI

Vi diktare, som håller dikten bunden
och månar om dess klang och sånglighet
begabbas stundom för vår krånglighet
och poesikonservatism i grunden.

Vi epigoner som vill efterbildning
av äldre diktnings strikta poesi
beskylles ofta för kineseri,
när vi står upp mot poesins förvildning.

Nutidspoeten gärna hångla vill
med populismens amoraliteter
och nihilism i form och tradition.

Stilisterna vill hellre krångla till.
Kan ingen uppdatera dessa slags poeter,
som mödar sig att hålla takt och ton?

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-09-23 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP