Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att rätta mun efter matsäck (rådande omständigheter. ..)



Svin-del svin-del
Vad döljer du för
mig? Kanske bacon
fläsklägg,kotlett
eller något annat
smått,gott o fett?

Nu har det ju blivit
så dyrt med kriget

I Ukraina så man ej
har råd styla o svina
bort med pengarna.

Längre utan måste
Spara och gneta med
inkomsterna när Slösa
sakta trynar bort till
lyckligt Minne blott

Så svin-del,svin-del
Vad döljer du för mig?

Kanske något rea-billigt
Riktigt smaskigt gott?

Tänker man där,lite
till mans och kvinns

Gående omkring och snokar
ifall nåt förmånligt finns
att inhandla vid

Stormarknadernas utför
-säljande lockelse-krokar.












@@sefarge@@









Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-24 09:29



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Jag krokar i svindelen, svinrygg som det hette förr.
2022-09-26

  Bodingen VIP
Ja man skulle ha en egen Särimner, då snackar vi även återbruk de lux!
2022-09-24

  Kungskobran VIP
Vad vore livet utan kött,
jo brist på spårämnen och andra för kroppen nödvändiga mineraler
2022-09-24

  bumerang

Just.
Men extrapriserna berörs aldrig av eco-varorna eller det lokalproducerade.
Ytterligare en ”svin-del”. Och där står man med ”blippen”.
2022-09-24

    Lena Staaf VIP
Jag gillar kött men måste försöka lära mig att äta mer vegetariskt. Mest för klimatets skull men även för djurens skull. Och nu tillkommer dyrtiderna som skäl.
2022-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP