Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilda regering


i ett sammanträdesrum sitter Ulvenljug
ledaren för Medlöparna
för att bilda regering
sprattlar fundersamt med benen
hur ska jag få riksdan att svälja
en förtal-man från Odemokraterna?

mitt emot sitter parhästen Gnägga Loss
och målar på ett skarpt plakat
om Stockholms sjukvård
”de e domses fel”
visst ja, valrörelsen över, complete forgot
nu ska vi bilda regering

det vill den långe på kortsidan också
Johan Vindflöjel
lägger pannan i djupa veck
få se
vilka grundläggande ideologiska värderingar
ska jag ha i dag?

och där lär de sitta
tills de är klara
med sin obildade regering




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-24 15:03



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag har mina principer
om ni inte gillar dom
har jag andra

Greko Marx
2022-09-24

    Askanden
"en förtal-man från Odemokraterna"

riktigt fyndigt

:)
2022-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm