Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flocken

Flocken springer på.

Vargen kommer. Ångesten.

Den stora flocken vänder sig inte om. Trampar på som alla tidigare flockar.

Vargen dräglar.

En i flocken vänder sig om. Stirrar besten i ögonen.

En utomstående, en förryckt. En som menar att framåt inte alltid är framåt. En som räddar oss från bestens gap.




Fri vers av dolusculpa
Läst 87 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-25 01:54



Bookmark and Share


    Solbelyst
För mig en metafordikt som är högaktuell och som höjer blicken, bryter tunnelseendet och flockbeteendet som i dagens värld alltför mycket styrs av de som äger kanaler att berätta "sanningen" för massorna. Att våga lyssna och begrunda över avvikande uppfattningar kan vara räddningen ibland....eller inte ;)
2022-09-25
  > Nästa text
< Föregående

dolusculpa