Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.09.25 söndag. Måste han heta Jesus?


Men se, är det inte Kristus

Vad var hans namn nu igen?
Svettigt och kvalmigt omkring sorgen till vardagen
väntas det på svar.

Tungt går tankarna vidare
i sina tilltrampade spår

Och skuldberget har strandat
vid kusten till det stora svarta
salta vattnet.

Förnyelsens natt drar in med sitt mörka anlete
för att somna igen.
Det väntas svåra tider också.

Som en lerig väg i mil efter mil
är världen fördärvad.

Kom och se på Honom!
Jag har inte sett något liknande.
Och ändå är Hans namn så vanligt.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-25 06:46



Bookmark and Share


  Niliboy
Bedårande poetiskt om Jesus vars namn frälsaren vår bär!
2022-10-02

  Solweig Jansson VIP
Gripande, som oftast !
2022-09-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tycker om traditionen Du skriver i. Som jag ser det är det samma tradition som evangelierna är skrivna i, men också en utbyggnad Vägpredikanten beträder vägar i norr. Väl gjort!
2022-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP