Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonrimma i arla timma

Klockan är kvart över fyra
och jag kan inte sova.
Nu är goda råd dyra,
det kan jag lova.

Jag är trött
och ögonen hänger.
detta är en tid då jag bör sova sött
men jag bara ligger här, och i taket blänger.

Ändrar ställning än hit en dit
far runt i sängen som en propeller,
men kan ej somna trots allt slit
då frågan till mig själv jag ställer.

Månne en kopp med malvate hjälpa,
att få knopp och kropp att samarbeta?
Kanske det kan sömnlösheten stjälpa,
om jag inte provar får jag inget veta!

Upp ur sängen med ett språng,
på med morgonrock och sockar
ut i köket med en gång
tekannan på uppmärksamhet där pockar.

Jag fixar med trötta rörelser mitt älskade te
i en mugg jag fått i present en gång.
en bild med en kramgo liten giraff man kan se
med höga ben och en hals så lång.

Klockan den hörs med sitt eviga tick tack,
jag ögnar den en trött liten blick,
just nu gillar jag den inte ett smack,
önskar bara att jag sova fick.

Dricker mitt te i små klunkar
filosoferar om livets alla skeden
känner att mitt trötta hjärta dunkar,
sen rör jag lite på den onda fotleden.

Ja värk kan göra livet till något svårt
det blir tufft och stjäl min energi
ibland kan det tyckas alltför hårt
då måste jag ladda mitt "batteri"

Då kan en kopp te faktiskt göra underverk,
och några tända doftljus därtill
för ett kort ögonblick glömmer jag all värk,
men nu bara tillbaks till sängen jag vill.
..

























Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-26 05:48



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja insomnia är inte lätt, då vill man sova och tar till reträtt, ljus och dofter, te och kofter, ja allt man kan nå för att lite sömn där få… förstår dig precis!
2022-09-26

  Dennis Brinkeback VIP
Sov Gott !
2022-09-26
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP