Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Relationer är som resårband

 

 

Relationer är som resårband

anpassar sig efter omständigheterna
töjs ut och dras ihop

bör ändå hanteras varsamt

töjs det ut för mycket
går det sönder

går att knyta ihop
men knutarna skaver




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-09-26 09:14



Bookmark and Share


  Magica VIP
intressant liknelse, kram
2022-10-07

  Solweig Jansson VIP
Så sant - åter en fin bild att bevara !
2022-09-29

  Eva Helene VIP
Ja, så bra tänkt och skrivet!
2022-09-28

  Respons VIP
Bra liknelse!
2022-09-28

    Drömmar i universum
Väldigt fin o berörande , talar om att man ska vara rädda om varann!!

2022-09-27

  Olof Lagerhorn VIP
En originell bild som visar på våra
mänskliga relationers mångsidighet
och förmåga till anpassning.
2022-09-27

    Lena Söderkvist VIP
Oh så bra sagt! För mig högst aktuellt också. Tvingades avsluta en långvarig vänskap helt nyligen. Människan hade blivit nazist. Jättejobbigt, det skulle aldrig ha funkat med en knut. Det var hon som tänjde ut resåren, och för mig blev det enda raka att ta fram saxen. Ingen av oss var varsam. Det gick inte att vara det. Men normalt går det.
2022-09-26

  Sparvögat VIP
Ja, alla relationer bör behandlas varsamt annars kan de gå sönder och vara svåra att laga…
Fint beskrivet!
2022-09-26

  Anya VIP
Jaa så är det sannerligen med relationer. Mycket träffande liknelse.
....knutar skaver.....
2022-09-26

  Kajan VIP
Det blir aldrig samma när sådant brister, men det lappade och lagade kan ha en säregen lyster, om trasigheten lagas ordentligt.
2022-09-26

    ej medlem längre
Jag lånar inte pengar av vänner
2022-09-26

  Solstrale VIP
En mycket fin metafor och liknelse! Ja vi ska vara rädd om våra band och inte slita sönder dem! Inga stygn klarar ju att sedan syihop dem!
2022-09-26

  Öknens Ros VIP
Talande metafor för livet.
2022-09-26

  Maria Sundelin VIP
Vi måste vara varsamma om varandra
Kramar
2022-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP