Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Nypon i regn

Efter heta
sommarens
bravader

Serverar
nu hösten oss
sina
regnvåta nypon
i långa rader

Så uppiggande
röda och blanka
Hänger dom kvar
i långa slanor

Fastän några
också
rätt skrumpna
och svarta är

Så hänger
de ännu kvar
rentvättade och fina

Bland
regntunga droppars
glaspärlor
Fästa vid varje kvist

En glädjande syn
som alls
inte signalerar

Att hösten skulle
vara grå och trist




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-26 10:01



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Jag älskar hösten, regnet och alla dess vackra färger. Bra fångat
2022-10-03

    Drömmar i universum
”Bland regntunga droppars glaspärlor
fästa vid varje kvist” så vackert o förmedlande om höstens färger o skönhet.
2022-09-27

  Solstrale VIP
Hösten är en sprakande palett av färger liksom din dikt!
2022-09-26

    ej medlem längre
Bra detta
Smått melankoliskt men hoppfullt
2022-09-26

  alicja lappalainen VIP
starka färger på de trista
2022-09-26

  Lustverket VIP
Nej eller hur!
2022-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP