Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nolltolerans mot en blåbrun regering

Smutsiga händer kladdar ner ditt samvete
Kanske inte alltid ska vara den konkrete
Prova att välja rätt över lätt
Blir som plåster på såren, håller en mätt
Men allt du redan har gjort
Valen du tog för fort
Det har redan hänt, i ditt samvete inbränt
Som ett födelsemärke på insidan av din kropp
Varför satte du inte stopp?
Stod upp och sa ifrån gjorde du aldrig
Gick bara därifrån
Att inte gör något är samma sak som att acceptera
Vi måste göra mera
Sätt ner foten, skapa gränser, nolltolerans
Att ha rasister i riksdagen kan inte mötas med ignorans
Vi måste vända vinden innan det är för sent
Mer kärlek, mindre hat
Mer solidaritet, mindre utanförskap
En regering vars grund vilar på nationalismens grunder
Kommer skapa en historia av mörka stunder




Skapa | Skriva av Poesiråttan
Läst 102 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-26 18:47



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Lugnt och behärskat om Sveriges värsta moderna kris.
Ja, Sätt ner foten, skapa gränser, nolltolerans!

2022-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Poesiråttan