Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte lätt att skriva när man ----

Det är inte lätt att skriva när man är topp tunnor rasande
och jag hörde av Mr Munger från USA att världen styrs av det han kallar envy
ung lika med avundsjuka och idag måste jag tillstå att jag känner avund. En avund som får mina hår på ovansidan fötterna att liksom krulla sig och vilja krypa bort och gömma sig.
Jag har rotat i mina böcker och funnit att i den gamla katolska kyrkan fanns det en förteckning över de sju DÖDSSYNDERNA och där kom envy på 4-e plats. Ja vad göra man vill ju inte ståta med att man är en storsyndare att vara en hycklare tycker jag nog är snäppet lägre kanske ska man bli en medelmåttlig person? fast då hör jag lustigheten klinga i huvudet -man kan knappast bli det man redan är dvs medelmåttig Hur man än vrider sig har man ändan där bak och det är ju tur att det inte kliar där.
Men vad är/var det som gjorde mig så upprörd? Jo jag har nyss nåtts av beskedet att nytillträdda chefen för systembolaget i och med 23års ingång kommer få en lön på 155tusen kronor i månaden suck och ve
Jag må vara avundsjuk men det står jag för sedan får ni kasta sten på mig och någon mödom har jag inte knäppt ni måste hålla med om att mig är det verkligen synd om eller inte?




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-26 20:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Avundsjukan, den svenska avundsjukan, är väl som det låter - en sjukdom.

Vill Du bli friskförklarad ska Du istället säga så här: GRATTIS till den nya månadslönen på 155 000 kronor! Den är Dej väl unt för allt ditt slit och släp. GRATTIS igen!!
2022-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP