Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tryggheten i mitt liv

Tryggheten i mitt liv
bor i ljusgrönt stenhus
på Anders Wedbergsgatan i Nora

I köket finns det ett skafferi
där barn kan gå in
och veva på mandelkvarnen

I källaren en vedeldad panna
med en enorm trave ved

På elmätaren i hallen
åker små svarta tåg
runt i cirkel

När det ringer
svarar mormor ett ett två fem sju
Morfar svarar elva två fem sju

Mormor har inrett telefonen
till en samtalsplats
Morfar tar snabba korta beslut
och lägger på luren
Det luktar bakelit
Ett lokalsamtal kostar tjugo öre

Sågbladsfabriken tar morfars
samlade energi
från 13 års ålder till 65
Han köper ett Aftonblad
i kiosken varje dag

Det står två damcyklar
från 40-talet parkerade på baksidan
Den som inte håller ut benen
från pakethållaren
på vägen till Blåsut
får tårna intrasslade i ekrarna

Solvarma hallon
smälter i munnen
på gränsen mot soltunet

I lekstugan
serveras nybakade mandelkringlor
av mörkbrun sand

Tage Erlander
drar värmlandsskämt
i Hylands hörna

Gunnar Sträng
har både livrem
och hängslen

Hasse Alfredsson
läser sagor
för Martin Ljung
i en tågkupé

Tryggheten i mitt liv
bor i ljusgrönt stenhus
på Anders Wedbergsgatan i Nora

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-27 04:32



Bookmark and Share


  rostspik
Trivsam tidsbild här. Ordval som bakelit sätter färg och skapar associationer.
2022-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlat om minnen från barndomstiden som finns kvar i vuxen ålder.
2022-09-28

    Lena Staaf VIP
Nostalgi till max! Varmt och innerligt. Väcker minnen även hos mig.
2022-09-27

  Blomma-Stjärna VIP
Den väcker minnen och hemkänsla den här dikten - fin nostalgi!
2022-09-27

    Sefarge VIP
Som ingången till
spännande roman!
;)
2022-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP