Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en väns skrivna ord.


Låt aldrig någon tysta dig min vän

Låt aldrig någon eller något tysta dig min vän,
låt orden flöda fritt ur din djupa källa,
eller låt de enstaka orden bygga upp en
mystisk förväntansfull stämning.

Allt du har där inombords, i alla dina nerver
i alla din celler, är uppbyggnaden av dig
och ditt liv, tillsammans med din
livserfarenhet på både gott och ont.

Du måste öppna dig och låta sinnet lysa,
låta de djupa känslorna bubbla upp,
utan att skämmas för det du känner och vill.
Låt oron bli din vägledare och mentor.

För oron är den känsla som berör oss alla,
den finns där för oss alla , men det är upp till
oss hur vi vill och kommer att använda den.
Oron är en del av oss som vi odlar fram.

Känslan när den infinner sig i våra sinnen och hjärtan,
kan uppfattas på två sätt, antingen som en varning,
eller som en möjlighet att göra något
bra och positivt av den, för oss själva i första hand.

Så min kära vän, sök i ditt inre, gräv djupt
hitta den oro du har där, för den upp till ytan,
omvandla den till de ord du behöver för att
känna en befrielse och lättnad just här och nu.







Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-09-27 10:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Den här texten är värd att bokmärkas om och om igen. Önskar den fler än många läsare!!
2022-10-03

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag lyssnade på "agendan" igår kväll, det berättades bara hur man håller tyst, så att vi inte har åsikter om vad de som får betalt för att ljuga för oss säger. Om svenskarna förstod rumänska och se deras kommentarer i massmedia skulle bli otroligt glada Hur ett folk som hade förbjudit att prata om politik även vid köksbordet nu direkt attackerar politikerna och hela världen för att de gör analyser i yttrandefrihetens namn.
2022-10-03

  Koloristen
Underbart!
2022-09-28

    ej medlem längre
Den här texten måste bokmärkas när min oro vänds inåt och hotar spränga allt i småbitar.

Välformulerat, som alltid, Angela!
2022-09-27

  Solstrale VIP
Ord att ta till sig och inlemma i allt för att låta självrespekten stiga in för alltid! Tack för denna fina gest! Gott ordval!
2022-09-27
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP