Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningar blomstrar lögner ruttnar

Att stå för sanningen
har verkligen ett pris
man får vara förberedd
för både ros & ris

Utsatt för mobbning
bli trampad på tån
smutskastad & hatad
utsatt för massa hån

Sanningarna blomstrar
lögner ruttnar ner
hela samhället vittrar
helt klart man ser

Högs upp i toppen
de som styrt vår jord
har ljugit så mycket
använt vilseledande ord

Media hjälper klart till
alltför många har gått på
vad som sägs i dumburken
vad som i tidningarna stå

Men något har förändrats
människor börjat förstå
hur lurade de blivit
sanningen trycker på

Nu händer så mycket i världen
lögnerna som agendan gav
håller på att ruttna sönder
sjunka i djupaste hav

Aldrig ge upp i striden
stå rak när stormarna yr
visa andra på mod & styrka
att sanningen hjärtat styr!










mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-27 12:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!

2022-09-28

    lydriket
Bra skrivet.

"Media hjälper klart till " till högstbjudande.

Se bara ensidigheten i hur krigets förlustsiffror presenteras.
2022-09-27

  Solstrale VIP
Mycket bra fångat av dagsläget! Världen är vårt hem och med det liv vi väljer leva betalar vi hyran… inte alla vill betala det priset!
2022-09-27
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP