Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas skepnader


Tomhetens hycklare

Han driver unga män i döden

Befolkningen lever på gränsen

Till misär och den själsliga nöden

 

Själv sitter han säkert i en bunker

Med gott om mat och dryck

Och fattar beslut som en pjunker

 

Civila flyr landet utan pass

Den som så gör kan hamna i fängelse

Tomhetens hycklare tycker det bara är kass

 

Att leva som man lär kan vara svårt

Särskilt när befolkningen protesterar

Och staten besvarar med hårt mot hårt

 

Vad ska de stackare göra som vill ha fred?

När krigets maskineri obönhörligt drar fram

Jag tänker på de som i historien modigt stred

 

För sköna Afrodite eller Gud fader

Utan att vara tomhetens hycklare

Gav de sig ut på äventyrliga eskapader

 

Numera granskas intensivt varje beslut

Av journalister i media och advokater

Man strävar efter att på kriget få till ett slut

 

Taleptox Skrev

Den 20220927

<+>




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2022-09-27 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP