Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Höst


Det är som det är

Molnen drar norrut.

Fågelflockar flyger runt i cirklar.

Nordstream har saboterats

och läcker gas,

sa ett nyhetsankare.

Ryssland fortsätter kriga i Ukraina.

På kultursidorna är det Hilma af Klint.

 

Nyheterna flyger runt i cirklar.

Vintern drar söderut.

Elpriserna och räntorna stiger.

Maten blir dyrare och inflationen ökar.

Insekterna håller på att utrotas.

 

På fredagskvällarna är det Dobeedo.

To be or not to be that is the question.

The answer is Dobeedo.

 

Nu skymmer det snart

och hösten är här

och en krigsvinter väntar,

sa nyhetsankaret på teve.

 

Vi har de nyheter vi förtjänar. 

Vi har de politiker vi förtjänar, 

för vi har själva valt dem.

Och vi har Dobeedo. 

 

Nu syns inga moln för det är jämngrått.

Inga fåglar flyger i cirklar.

Råkan har landat.

Det är höst i mitt bröst.

Host host höst. 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-27 18:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Superfin bild!
2022-09-27

  Larz Gustafsson VIP
Har vi valt Putin?
Inte ens ryssarna själva har valt honom.
Sovjetmedborgarna hade en folkomröstning om Sovjetunionens vara eller icke vara på nittiotalet. Majoriteten vill bevara unionen, men de blev överkörda av Jeltsin.
Sedan var manegen krattad...
2022-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP