Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas skepnader


En dråplig relation

”Gör inga misstag. Du har gjort samma

misstag nu i 10 års tid” säger hon

”Hur ska det gå till?” säger han

”Mer etik åt folket. Det är för lite etik”

Skriker hon impulsivt

”Fattar du inte det är

det illa ställt med dig!?” fortsätter hon

”Mer etik? Har vi inte tillräckligt

Tycker du? En uppsjö med lagparagrafer

Vem klarar av att leva upp till det?”

Säger han lakoniskt

”Jag vill att det ska vara perfekt”

Fortsätter hon

”Är du nazist, eller?” frågar hon

”Om du är det är du äcklig” säger hon

”Jag är inte nazist” säger han

”Vad är du då?” frågar hon

”Nazister vår tids syndabockar” säger han

Och han fortsätter

”Jag är mänsklig människa av kött och blod.

Jag irrar omkring här nere på jorden som en

Sanningsökande hund. Varför ska man vara nazist??”

”Va rädd du ser ut!? Du har läst Kafka

Hör jag” skriker hon

missnöjd över hans svar

”Rädd kan man väl vara. Jag tror inte

på att det finns några stora övermänniskor” säger han

”Jag hatar rädda små män. Det värsta

jag vet är de som skyller på samhället.

Vad är du rädd för då?” säger hon ödmjukt

”Jag är rädd för atombomber och kärnvapen

Till exempel. Är inte du det också?” säger han

”Jo det klart. Det han man väl ha rätt att vara”

Säger hon också lakoniskt

”Nu vill jag nog sluta den här diskussionen

känner jag” Säger hon och lämnar rummet

Han sitter kvar och tar upp sin mobil

Och swishar 100 kr till en organisation

Som verkar för ett avskaffande

av atombomber och kärnvapen

Hon tittar in i rummet igen och

Säger med hög gäll ton

”Vad skriver du? Får jag se vad du skriver!?!?”

 

Taleptox Skrev

Den 20220928

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-09-28 09:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP