Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livets vävstol

 

 

Våra liv är som gobelänger
med olika garn i varpen

en del är mörka och grova
av sorg och motgångar

andra av skimrande silke
av glädje och livslust

en del inslag är långa
andra är korta

varje gobeläng är unik
finns bara i ett exemplar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-09-28 10:17



Bookmark and Share


  Susen VIP
Finstämt om individens unikum. Ett vackert språk bjuder du också på
2022-10-02

  Respons VIP
Tänkvärt!
2022-09-30

  Niliboy
Ja, jag skulle vilja sitta vid en vävstol å väva en riktigt vacker gobeläng å förgylla livet!
2022-09-28

  Kajan VIP
Här vävs bilder av själva livet fram; och vilka underbara ord: ”varpen” och ”gobeläng” !
2022-09-28

  Kungskobran VIP
Allt blandas till livets mosaik.

Fin liknelse
2022-09-28

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och vackra ord om hur
våra liv tonar fram och blir till en
sammansatt bild.
2022-09-28

  Eva Helene VIP
Både vackert och mycket klokt skrivet!
2022-09-28

  Solstrale VIP
Fantastiskt att väva! Med ord och trådar, den röda tråden lyser starkast!

Svar på föregående talare. Vävstolarna skall tas fram snart och ställas iordning i garaget så artig kan börja återvinna textilerna under sambanden i decennium… det är så kul jag går på mormors gamla lakan, mjukisdress och nylonstrumpor i trasmattan…

2022-09-28

  Blomma-Stjärna VIP
Gillar din liknelse av livet som en väv - vävde själv som ung -

frågar mig om jag känner någon som har vävstol idag - nej, inte ens ålderdomshemmet har en! - och Hemslöjden? Jag känner bara till Panduro, vilket inte är samma sak!
2022-09-28

  Sparvögat VIP
Så olika livets väv vilar~
i sorg och glädje…
Fina ord!
2022-09-28

    Lena Staaf VIP
Fin liknelse här!
2022-09-28

  Maria Sundelin VIP
Tycker om din liknelse av livet
Kramar
2022-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP