Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Herr ångest inspirerade (Text i ej så efterfrågad repris, det du Gunwale!) En poet som varit 'här' någon tid. På planeten. 'Blodröd' är det nya 'röd'? (Är du eller kanske inte, droppe i ett oändligt hav?) Blodrött är väl gravt orange?


19 (Text i ej så efterfrågad repris)




Kritik på en text XIX



en väl beskrivande text
om själens ensamhet vid havet
ändå har det havet varken början
eller slut, men floden har det

själens hav har varken början
eller slut, i sig en slags tröst
i tanken att själshavet är oändligt
vi är alla droppar i ett oändligt hav



(Det finns en singel som heter 19,
nineteen, du är tonåring,
men är du vuxen för det?
anspelande på ålder och plats)

(** 'Jag är inget barn, jag är vuxen...'
Hördes ett barn upprört och med en smula höjt tonläge ropa.
Jag frågade förstås, vad är att vara vuxen?
Intet svar.
Jag fyllde tystnaden med ord.
Att vara juridiskt vuxen står för att såväl vilja som kunna ta eget ansvar för egna handlingar, tankar o känslor.
Själv känner jag förstås bara människor som gör vissa undantag för regler, ofta eller mera sällan)





Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-30 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP