Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OTTAVE RIME (STANS)


FÖRFALL

Nu bleknar fort de bruna kortbyxbenen
och skjortans ärmar kavlas ner igen.
De vissna löven faller ner från grenen
och veknar likaså gör morske män.
Man underkastas väderfenomenen
och vet ju säkert vad som händer sen.
Man huttrar åter i sin yllekofta
som alltid förr och inte bara ofta.

Ett vemod susar sorgesamt i vinden
och tanken söker tröst i flydda dar.
Men eftertankens bleka hy på kinden
kan ändå inte hålla sommarn kvar.
Sordinens sorg läggs på den nakna linden,
som nyligen en sommars flöjtton bar.
Man tänker samma sak som förr om åren,
att det är långt, ja, det är långt till våren.

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-28 17:18



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
När jag läser din text sipprar Hemingways tankar om döden ur orden.
2022-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP