Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske lite ostrukturerat och inte helt glasklart flöde, men om du bortser från det ordbehandlingstekniska och ser till det förmedlade budskapets faktiska innehåll så kanske ... Publicerad tidigare här i februari 2013


När du ser ännu en dag ...

... passera dig förbi ...

En sådan där
som visar dig på
allt det du inte kan få
och allt det andra du ej
någonsin skulle kunnat bli  ...

... för att du tror det är försent
och att det inte finns mer tid ...

- Inte för att det 
ger dig vare sig
direkt eller indirekt
uppmuntran eller tröst
på något som helst sätt och vis ...

... men det jag vill säga till dig är
att misströstandet i sig
och din bristande tillit till dig själv
bidrar till att hålla dig kvar
i allt det som ej längre är
och som högst sannolikt
inte ens någonsin var ...

- Om du tänker dig själv
in i en situation
där du har allt det där
som du inte har
men som du tror 
att du måste ha
för att kunna bli
någon som ej 
så som dig
behöver finna sig i
att ständigt behöva se på
när dagar som den här 
blott bara passerar förbi
exponerande allt det där
som du önskat få
och som du kunnat bli ...

... Då om inte förr
kanske du för en liten stund
kan känna inom dig
hur där öppnas en dörr ...

En dörr
vilken leder dig 
in i en värld
där du ser och känner
att du verkligen kan bli
precis vad helst du så önskar
att du kunnat bli
bara du haft allt det där 
du nu inte har
men också lite mer tid ...

Det jag vill säga till dig
är att den verklighet
jag nyss bad dig om 
att för en liten stund
föreställa dig ...

... den finns redan
och har så alltid funnits där
då som nu
och det enda och den enda
som stått ivägen och hindrat dig
från att få allt du önskat dig
och för att du skulle ha kunnat bli ...

- Det är faktiskt i grunden 
bara Du ...

- Tro på dig själv
ta vara på den tid som är
och nöj dig inte bara med
att så som du allt för länge gjort
bara misströsta och förbli sittandes där ...

... ty då ger du dig själv 
de absolut viktigaste förutsättningarna
för att du ska kunna få allt du önskar
och för att du ska kunna bli 
precis vad helst du så önskar
att få bli, vara och förbli ...

 

 

____________________________________
Nu januari 2019 känns det fortfarande som
om flödet saknar bäst före datum.
Har fungerat stundom som en påminnelse 
även för mig själv genom åren ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-28 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP