Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FOLKRÖRELSEFROM BAPTIST

Han verkar inte överdrivet kristen
trots förr en folkrörelsefrom baptist.
Hans tankekraft är ännu inte gisten
men samtidskänslan lite torr och trist.

Han tacklar den eventuella bristen
i dagligt sällskap med sin kompis, Krist.
De umgås ifrån arla morgonkvisten
tills aftonbönen skiljer dem till sist.

Han trodde förr som fundamentalisten.
Grammatiskt verkade han som purist,
poetiskt sett som traditionalist.

Men åren tuktade hans liv som kristen
och fordom folkrörelsefrom baptist.
Sin tro på "Gud" har han dock icke mist!

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-30 12:49



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
utomordentlig beskrivning
2022-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP