Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Vissa vill visa att de är gåtfulla (100 % integritet).


Det minimalistiska svaret (svara så lite som möjligt)


Har Du någon gång hoppats på ett svar som är mer än "Tack för mailet" eller bara "Tack" (100 % minimalistiskt). Vissa människor vill inte kommunicera. De föredrar att slippa kontakt! Alla Dina ansträngningar är meningslösa. Men - det får Du först veta efter att Du försökt inleda/locka till dialog.

Visst är det TRAGISKT! Och SORGLIGT! Den person som Du varit vän med, fortfarande är släkt med. Det kanske till och med är Din bror, Din syster eller Dina föräldrar. Oavsett vad så blir besvikelsen stor.

Hur ska man förhålla sig till ett sådant AVVISANDE svar? Troligen kommer Du att försöka Dig på en kontakt igen. En utskällning alternativt ett förtvivlat, snyftande förnyad kontakt leder ingen vart, snarare försämras er relation till ett minimum. Bättre är väl isåfall att skicka en vänlig förfrågan/brev ett halvår senare. Kanske förändras hans/hennes attityd något till det bättre. Vem vet?! Slutar Du skicka SMS/mail/brev då ska Du inte inbilla Dig att det väcker någon önskan att nå Dig. Tvärtom. Personen tänker snarare: "Härligt, skönt att slippa all kontakt! Nu kan kan jag andas ut"!

Umgås istället med de som Du gillar och som OCKSÅ gillar Dig. En sådan kontakt ger så mycket mer. För Du ska veta: "Vissa människor trivs ihop, vissa trivs inte ihop". Ägna nu uppmärksamhet åt Dina vänner. Då mår Du bra. Och de också!!

 

 

PS.

Kanske har Du någon gång visat en avvisande attityd och skickat ett minimalistiskt svar? Du gillar säkert inte alla människor. Så är det nog.
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-29 10:07Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det var bra formulerat. Vi har ingen plikt att älska alla människor liksom vi inte kan förvänta det vara en mänsklig rättighet att älskas utav alla människor. Vi får försonas över tanken på att allt inte passa alla alltid… livet är så mycket mer än att fundera över vilka som inte väljer mig just nu, fundera istället vem du väljer och vilka du så att säga klickar med. Det finns alltid pauser, av och på existerar, dvs i vissa vänskaper går det tio år mellan mötena och så tar man bara vid där man avslutade meningen sist…
2022-09-29

  Sören Turesson VIP
Tyvärr tror jag att svensken är i ett övergångsstadium dvs på väg bort från det buttra och det instängda. MINA morföräldrar var inte tystlåtna på ett sjukligt sätt men de var definitivt inte pladdriga och när de skulle säga något negativt om en medmänniska kommer jag enbart ihåg detta "han är en pratmakare" Att maka prat uppskattades definitivt INTE. Nu gäller det att veva på med gomseglet revat för storm och självutnämnda relationsexperter har goda tider så också karriärkonsulenter av alla de slag har gyllene tider
2022-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP