Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baby Blue

På gatan där jag bor 

Är dom namnlösa ytorna avtorkbara 

Under fallenheten dalar

alla spillror 

 

Där tänds stjärnorna

I nattens söndrade syn 

Där skulden döps till namn 

Hos dom som glömdes bort 

 

Hon säger att hon heter Belora Blue 

Och är samlaren av skatter 

Strilsamt i klyftan längst hennes fylliga barm rinner deras pojkaktiga tårar 

 

Hon smeker dom 

 

Säger att hon samlar skatter

ifrån dårar 

 

Hon klär sej oftast naken 

Om natten lindar hon insej kring en man 

Kallar dom för baby 

Dansande förföriskt i trasad negligé

Viskar hon hest i bärnstensskratt 

Att hon är klädd 

i svartnad moll

 

Ögonfransarna är svävande 

Som böjda spindelben i sorg 

Revar irisen randig 

Där glömda minnena simmar

drömda i Tirnave 

 

Bakom Fönstrets persienn

från lyset av gatlyktans flackade sken 

Skuggas tomrummets ensamhet gallrad 

 

Hon rör sej svävande 

Naken                     i takt

Där Askan föll 

Lindar hon in sej kring nattens man 

Lägger honom Varsamt

i sin barm 

 

Samlar alla tårar till skatter 

Hon minns inte mer 

Än att ha levat i hundratusen vintrar 

Men i sommar bara dagar 

 

Hon är dotter till en man 

Och rester av en mor 

 

Över tigersynen vilar 

 

Beloras franska flor 

 

Där i natten möts

Dom redan glömda 

 

Där särar hon sin ensamhet itu 

 

Och samlar det innersta

männen hållit gömda 

 

På gatan där jag bor

Blinkar gatlyktans själlösa sken 

 

Spillror faller 

i

Tirnave fyller 

Vi itu 

 

Allt det trasiga hon samlar 

 

Hon är

 

Belora 

'Lilla Betty'

Allas baby

Blue




Fri vers (Fri form) av Skatflickan VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-09-30 18:29



Bookmark and Share


  Peter G VIP
lysande bra!
en stark och känslosam berättande dikt! Tonen ,språket och allvaret får anrättningen att spraka!
2022-10-18

  Eugen VIP
Lysande, tack!
2022-10-12

  Lustverket VIP
Japp, väldigt bra!
2022-10-05

  Susen VIP
Känslostarka ord där trasigheten samlas och framfört mycket fint här
2022-10-02

  XIII
Storslagen, känslosam och väl ordat
2022-10-01

  SatansSon VIP
Mycket bra dikt Du är mer mångordig här än förut
2022-10-01

  Larz Gustafsson VIP
It's all over now...
2022-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP