Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segersång



Jag har väntat i hamnen på båtar som gått
jag har stått där och vinkat adjö
när du liksom jag bara längtade bort
när det liv som vi levt börjat dö

Men där blommor har vissnat kan nya slå rot
ur fjolårets sorgliga frö
det finns krafter som inte ens berg står emot
utan liv kan väl ingenting dö

Kom nu älskling
låt oss gå
vi kan skilja i dag från igår

Kom nu älskling
vi har tid
finns det kärlek finns chanser till liv

Vi har vandrat längs älvar och brusande fors
trampat stigar som aldrig tar slut
du har hållt i de skakande händer jag fått
du har släckt mina sorger som ljus

Kom nu älskling
låt oss gå
vi kan skilja idag från igår

Kom nu älskling
vi har tid
finns det kärlek finns chanser till liv

I en spricka i berget med utsikt mot sjön
kan en fjällblomma leva i frid
halvvägs till himlen på jorden en stund
långt bortom människornas strid

Kom nu älskling
låt oss gå
låt dem undra:
vad hände oss två?

Kom nu älskling
vi har tid
finns det kärlek finns chanser till liv






Fri vers av Norrlandskusten
Läst 42 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-30 19:50



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Mycket vackert!
2022-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Norrlandskusten