Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

öppna

 

rymd sprick upp berätta
allt och mer och mer
för alla oss som bara lite ser
förtälj om sommartid ni vikt ihop
stängt solljus in i nygrävd grop
det mörka glider blir snabbt större
vår ängslans fot tar spjärn mot dörren
till gömda vrån min rädslas skyddsrum
och när panik slår rot blir där mest känsloslum
hemska framtidsbilder tidigare oupptäckta
når fram av fantasi och ångest väckta
bisvärm i min mage svärmar
med struts-i-sand-dyk jag verkligheten fjärmar
fruktan ger bilder om mänsklighetens gravvård
eller fantasier om vårt ursprungs lustgård
från flodstranden får jag en skymt av hoppets ankartross
visshet spirar snart
där kärlek finns är kamp och längtan ännu allt för oss

 




Bunden vers (Rim) av Per Rydberg
Läst 82 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-30 21:11



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härligt flöde - jättefin !
2022-10-04

    Sefarge VIP
Berikande ljuvlig dikt!
Om att ej överge den
stora återfödande
Kraften?
;)
2022-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg