Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.10.01 lördag


Att vaka vid en grav

 

Mörka nätter badande i ljuset
av längtan till midvinternattens karga julbestyr
och visshet om fattigdomens avsaknad av beredskap.

Lugnt och stilla lägger sig erfarenheten
av allhelgonahelgen över våra minnen.

Nu tränger regnvåt asfalt, glittrande av gatlyktorna,
sig närmare tanken på bister vinter.

När dagsljuset avlägsnar sig och isens alla skiftningar
visar sin mångfald är det inte långt kvar
att somna in från alla hot och faror.

För den som det plägar.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-01 01:44



Bookmark and Share


  Niliboy
Mycket fint å måtte vi få en vinter värd namnet å bra för renbetet!
2022-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP