Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vision, tid, rörelse.


Snabbare


fortfarande för tidigt ens för vägen
att säga oss varhelst den nu leder.
hennes trottoarmun, slapp och blöt
ter sig ännu intetsägande.
östern gäspar,
gnuggar sina mörka ögon.
jag rusar ut mellan dem
för att se trädkantade fält
och övergivna vattentorn.
en lösdrivande måne
vakar över deras oordnade
uppvaknande.
landet sträcker ut sig,
löser sig från sina mardrömmar,
stackar upp armarna
över sitt huvud
och sticker ut vaderna rakt
för att sprida sina svala tår.
äntligen gungar vägen
och hennes axlar
framåt, sedan bakåt.
försöker skaka den fuktiga sömnen
från hennes ögon,
och vilar min hand
på min älskades rygg.
jag rullar ned rullgardinen -
men inte tillräckligt mycket.
jag lånar min svärfars fordon -
inte mindre än så.
jag sadlar motorcykeln
och utgår från boken
som jag avslutade i går kväll -
mindre - och snabbare.
jag är Heikki Mikkola,
vingar spända mot mina sidor.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-10-01 02:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen