Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Tystnadens ögon

Är du en kugge, ett taggat hjul?
Snurrande kopplat till maskinen som sliter?
Är livets höjdpunkter semestern vid sommar och jul?
Vardagen plöjs med hjärtat fyllt av längtan till framtidens tider?
Stanna då upp, ta andrum; fyll ditt djup med livets luft.
Känn det flöda, in och ut; stillsamheten frambringar också förnuft.
Här är du, som du är just nu.
Här är du, kännbar bortom tidens nu.
I tystnaden se:
formen av kuggen som sliter,
en del av maskinen som sakta förvrider,
levande väsen till köttrobotar som lider.
I tystnaden se.




Fri vers (Fri form) av PFJS
Läst 41 gånger
Publicerad 2022-10-01 17:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS