Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstvindar

Stranden ligger öde i grådiset

Följer vågorna när de slår

Mot skrovet på båtarna vid hamnen

De som ännu inte blivit upptagna

 Stillheten i vinden andas friskhet

 

Kontrasterna blir stora

När doften av förmultnande sopor

Möter mig på väg till jobbet

En kvalmig lukt som för tankarna

Till livets förgänlighet

 

Hösten är både slutet på något

Och början på något annat

Träden sörjer sommaren

Klädda i de vackraste av sorger

Medan de väver en skyddande matta åt marken




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-05 06:25



Bookmark and Share


  Stisse
Underbar höstdikt vemodigt och samtidigt hoppfullt.
2022-10-10

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor om tiden som är.
2022-10-05

  Lottie Ålhed VIP
Hösten som slutet på något och början på något annat. Vemodigt och vackert.
2022-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP