Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet - verklighet


vad är egentligen frihet
när det handlar om vanor
och verklighet
och öde?

det handlar om förändring
inom en given kontext
att ta ett beslut
rimliga steg
åt rätt håll

se vad som är och har varit
skrota drömmar som aldrig kan realiseras
avstå strider som bara kan förloras

de drömmar som envist står kvar
kan ta en ny skepnad
och få ett innehåll som tillför vitalitet
om vi lyssnar till barnet och den unga
som lever inom oss som gamla -
kan vi finna en skatt
som ännu oss lyster
att hämta hem!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-02 00:47



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så kloka ord. Jaa, det händer för de flesta av oss att vi måste skrota drömmar. En sorts acceptans. Önskar jag hade kvar mer av barnets nyfikenhet, vilket jag tycker diktarjaget har i så många texter. Jag får öva!
2022-10-05

  Marita Ohlquist VIP
Nickar instämmande när jag läser din fina text.
2022-10-03

  Kungskobran VIP
Barnet finns alltid inom oss hur gamla vi än är, barnbarnen lockar fram det om inte annat
2022-10-02

    Lena Söderkvist VIP
Positivt tänkande är användbart på det sätt du beskriver. Tron på människan med både föresatser och erkännanden av sina begränsningar är viktiga ting. Tänk om dessa saker hade styrt politikerna...
2022-10-02

    Lena Staaf VIP
Fint funderat om hur vi söker frihet och mening i våra liv. Strida -men inte mot väderkvarnar. Lyssna inåt - så vi hittar de gömda guldkornen.
2022-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP