Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite Animal Farm-inspirerad...


Boskapens varelser

Boskapens varelser

-

Äsch på tvärs

Fy för fasan

Grisen bedrar oss på all vår färs

Vad i satan?

Det var det

Maten borta

Grisen den smet

Feg som en loppa

-

Håll i hästen

Stanna vagnen pojk

Du kör som pesten

Beklagar Herr Fojk

Det var en gris som sprang förbi

Han ropande till hästen

”Följ mig och du blir fri”

Sen lossnade vagn och lasten

-

Hästen och grisen

Över ängarna vida

Spred ryktet om friheten

Till kossan med fläckig sida

På ängen när de beta

Fåren av kossan snart fick höra

Att frihet är något du själv bestämma




Bunden vers av PFJS
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-10-02 03:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS