Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chansen till fred i Europa

Den 7 oktober fyller Putin 70 år
Oavsett hur mycket tid
han ägnar av sin vakna tid
till att sprida hat våld och förstörelse
så är hans dagar räknade

Oavsett vilket skydd
han har byggt kring sig själv
måste han förr eller senare sova

Trots massiv rysk statlig propaganda
vill de flesta ryssar leva i fred med sitt grannland
De män som flyr från sin militärtjänst i Ryssland
och de flyktingar som flyr Ukraina
bildar den nya generation
som kommer att överleva Putin

I början av nittiotalet förvandlades Ryssland
från statskommunism till rövarkapitalism
Miljoner människor blev arbetslösa och svalt
medan ett fåtal oligarker gjorde sig ofattbart rika
Ryssar sökte hjälp från väst
men väst höll sig avvaktande
medan miljoner människor dog i förtid
Medelåldern för ryska män sjönk från 64 år till 58

Nu har vi i väst chansen
att skapa det nya fredliga Europa
Välkomna de ryska män som flyr från Ryssland
Låt inte likgiltigheten för Rysslands befolkning styra
Dessa flyktingar är grunden
till ett fredligt Europa
den dag då Putin inte längre styr

Det kommer en dag då diktatorn
somnar in för sista gången
Det finns nätter då han sover i sin säng
Putins sömn är chansen till fred i Europa
om vi öppnar våra hjärtan
för det ryska och det ukrainska folket




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-02 03:54



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Uppmuntrande text
Om Det stora Imperiet
måhända fortsatta ut
veckling.Håller delvis
med Lena S. Allt är ej
Putins fel. Minns
Rädslan i komb.
Med Stormakts
Hungern att
Expandera
Och äta upp
Närliggande
Grannländer
Har egen släkt
-historia där
Sovjet stal
Bitar av Karelen
Och människor
blev kvar en del
sända till"Gulag"
med stort lidande
som följd!



2022-10-02

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet och funderat. Jag tror dock inte att allt hänger på Putin som person. Han har byggt upp en lojal stab omkring sig och många ryssar tycker kriget är rätt. Men Putins desperation får inte underskattas. Han kan mycket väl använda kärnvapen.
2022-10-02

  Blomma-Stjärna VIP
mycket läsvärd och tänkvärd text - fast Putins död i sig gör nog inte regimen fredlig - precis som västterrorn mot Ryssland - Nato - kommer fortsätta så länge rädsla, makthunger och självrättfärdighet råder!
2022-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP