Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Priskrig råder i Farsta Centrum.


ICA är billigast i Farsta och Hemköp är billigast i världen!


Visst är det märkligt. Nu när ALLTING blir dyrare så blir ICA bara billigare. De påstår att de är billigast i Farsta. Nu ska Du veta att det råkar finnas fler matbutiker här, i Farsta.

Du hittar Hemköp och COOP Konsum i nedre planet. Och går Du tvärs över Farsta Torg så träffar Du på Lidl. Det finns med andra ord 4 matbutiker som konkurrerar med varandra. Och de skryter alla. Att de är bäst och billigast.

Då tänkte jag så här: "Detta måste undersökas! Omgående!"

På Hemköp såg jag en intressant skylt som skröt med att Hemköp är billigast (?) I världen på fläskkotletter, BARA 59 kr/kilo.

En nästan likadan annonsering såg jag idag (6/10) på COOP Konsum i Farsta. Där hade handlaren själv angett: "Laxkotletter 129 kr/kilo, BILLIGAST I SVERIGE???

För att göra prisjämförelser köpte jag bananer på Hemköp. Det var ett specialpris (sk. klipp-pris) på Hemköp. 1852 gram bananer för 10 kr blir 5 kronor och 39 öre per kilo. Sedan besökte jag COOP Konsum i Farsta. Där kostade bananerna 29 kronor/kilot. I COOP:s utgångskassa träffade jag en färgad man, en kund, från Etiopien. Jag berättade om mina upptäckter när det gäller priset på bananer, på Hemköp (billigast i världen) och COOP (dyrast i världen?).

Kunden skrattade gott åt mina prisuppgifter och förklarade därefter: "Nu är det så här, ska Du veta. Priset på bananer är allra billigast i Etiopien!! Där kostar det bara 1 krona/kilot. Inte mer!" Nu var det min tur att skratta! "Men jag måste ju flyga dit ner, till Etiopien! Och detta faktum gör att bananerna i Etiopien är världens dyraste bananer!!

PS.

När det gäller ordinarie priset på bananer i alla dessa tre butiker, ICA, COOP och Hemköp så ligger det på 25-30 kronor/kilot. Men orkar Du gå några få meter till så hamnar Du på Lidl, Farsta. I denna tyska matbutik är ordinarie priset på bananer cirka 19 kronor/kilot. Med andra ord billigast i Farsta. "Allt annat vore olidligt", brukar Lidl:s reklam säga vid dylika tillfällen...

Vid tillfälle, senare idag, ska jag kolla om ICA säljer billigare bananer än Hemköp (5kr 39 öre/kilot). ICA påstår ju själva att de är billigast i Farsta. Och eftersom Hemköp är billigast i världen (deras eget påstående) så måste ICA Farsta vara ännu billigare!!

 

PS. PS.

Nu undrar Du säkert, kära läsare, vilken butik som blev min stammis-butik. Var det "Farstas billigaste butik ICA" eller kanske den butiken som säljer "världen billigaste (?)" fläskkotletter, för 59 kronor/kilo, Hemköp Farsta, eller rent av COOP Konsum i Farsta som sålde "Sveriges billigaste (???), laxkotletter för 129 kronor eller möjligtvis Lidl, Farsta, som säljer bananer för 18.90 kr/kilo? Gissa tre gånger, nja, gissa 4 gånger! För det är ju 4 olika butiker. 
SVARET ÄR LIDL FARSTA. (Där var jag imorse, söndag 9/10, och handlade för nästan 300 kronor.
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-02 08:25Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP